boraink radó pince pécsi villányi BOR

Boraink

Fehérborok, vörösborok, rozék és egyéb borkülönlegességek aktuális kínálatunkból:

Zöldveltelíni

Pécsi Zöldveltelíni 2017

Száraz fehérbor
A világban grüner veltlinerként ismerik. Bora világos színű. Illata határozottan a zöld almára emlékeztet, sokszor egy kevés fűszerességgel. Közepes testű, de zamatos, „ropogós” bort ad, kiváló, friss savakkal.
A 2017-es Zöldveltelinink reduktív technológiával készült száraz fehérbor. Kellemesen friss, fehérborsos illatok jellemzik, ropogós zöldalma és bodza jegyekkel, melyek az ízben szintén felbukkannak. Citrusos egzotikus ízek társulnak a bodzás-zöldalmás aromákhoz.
» Boraink beszerzése

RADÓ Zweigelt Rozé 2017

Pécsi Zweigelt Rozé 2017

Száraz rozébor
A Kékfrankos és a Magyarországon kevésbé ismert Szent Lőrinc szőlőfajták keresztezéséből született osztrák kékszőlő fajta. A Zweigelt 1920-ban Dr. Fritz Zweigelt munkájának köszönhetően született meg. A nagyfürtű, közepes méretű, vastag héjú bogyókkal rendelkező szőlőfajta gyors elterjedését annak köszönheti, hogy ugyan a kékfrankoshoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, ám annál jóval bővebben terem és kimondottan jó fagytűrő. Érési időszaka szeptember közepére tehető, általában a Kékfrankos előtt egy héttel. Korán szüreteltük, így megmaradt, élénk savainak köszönhetően intenzív gyümölcsös, elsősorban szamóca illatú, friss, zamatos rozé készült belőle.
» Boraink beszerzése

Radó Pince

Pécsi Chardonnay Barrique 2017

Száraz fehérbor
Franciaországból, Burgundiából származó szőlőfajta, az ősi Pinot és Gouais Blanc szőlőfajták kereszteződésével jött létre. Nevét a Maconnais-ban, Burgundiában található faluról kapta. Szinte a világ minden bortermelő országában megtalálható. A Chardonnay szőlőfajtát a múlt század végén a pécsi Káptalan hozta be Franciaországból. A Chardonnay leglelkesebb fogyasztói különleges, könnyed megjelenéséért a borok balerinájának nevezik. Markáns karakterjegyei miatt előnyére válik az új fahordós érlelés. A Chardonnay rendkívül elegáns bor, sokáig érlelhető. A túlérett termésből készült Chardonnay különlegesnek számít. Fő illat- és íz jegyei: Zöldalma, ananász, őszibarack, csonthéjas gyümölcsök, pirítós, tűzkő. Ízében dominálnak a más fajtához nem hasonlíthatóan összetett savak, megjelennek benne az érett sárgadinnye, méz, a túléretten szüreteltekben a vajasság jegyei.
» Boraink beszerzése

Radó Pince

Pécsi Chardonnay Barrique 2017

Száraz fehérbor
Franciaországból, Burgundiából származó szőlőfajta, az ősi Pinot és Gouais Blanc szőlőfajták kereszteződésével jött létre. Nevét a Maconnais-ban, Burgundiában található faluról kapta. Szinte a világ minden bortermelő országában megtalálható. A Chardonnay szőlőfajtát a múlt század végén a pécsi Káptalan hozta be Franciaországból. A Chardonnay leglelkesebb fogyasztói különleges, könnyed megjelenéséért a borok balerinájának nevezik. Markáns karakterjegyei miatt előnyére válik az új fahordós érlelés. A Chardonnay rendkívül elegáns bor, sokáig érlelhető. A túlérett termésből készült Chardonnay különlegesnek számít. Fő illat- és íz jegyei: Zöldalma, ananász, őszibarack, csonthéjas gyümölcsök, pirítós, tűzkő. Ízében dominálnak a más fajtához nem hasonlíthatóan összetett savak, megjelennek benne az érett sárgadinnye, méz, a túléretten szüreteltekben a vajasság jegyei.
Várható megjelenés: 2018 április
» Boraink beszerzése

Radó Pince

Pécsi Cirfandli Prémium száraz 2017

Száraz fehérbor
A legfrissebb kutatások szerint a Piros veltelíni és a Piros tramini fajták természetes kereszteződéséből jött létre. Az 1800-as évek közepén, második felében a Pécsi Káptalan telepítette erre a borvidékre Ausztriából, Gumpoldskirchenből. Azzal a céllal, hogy természetes édes bort tudjanak termelni. Itt Pécsen megtalálta a helyét, az éghajlat és a talaj kedvező számára. Nem évjáratos, friss bora jellegzetesen fűszeres, száraz virágcsokorra emlékeztető illatú, zamatos, vastag, telt és hosszú ízű bor. Kiváló évjáratban, vagy átlagos évjáratban, de hosszabb palackos érlelés után aszalt gyümölcs, elsősorban aszalt kajszi, vagy kajszi lekvár illatú. A 2017-es évjárat a száraz Cirfandlinak kedvezett. Szeptember legvégén, magasabb mustfokkal szüretelt alapanyagból irányított erjesztéssel, egy testes elegáns száraz Cirfandlit tudtunk készíteni, melynek harmada új hordóban érlelődött 2 hónapig.
Várható megjelenés: 2018 április
» Boraink beszerzése

RADÓ Cirfandli válogatás édes 2016

Pécsi Cirfandli válogatás édes 2016

Édes fehérbor
A 2016-os évjárat kiváló volt, így tökéletes körülmények alakultak ki a bogyók töppedéséhez. Hosszú száraz és meleg időszak volt szeptember végéig, így a Cirfandli mintegy 65-70%-ban töppedt. Az erre a fajtára jellemző vékony bogyóhéj miatt igen gyorsan és nagy százalékban egyszerűen kiszáradt a bogyó, következésképpen koncentrálódott a szemek beltartalma. Az eredmény egy sűrű, 28 (!) mustfokos alapanyag lett. 10 hónap tölgyfa hordós érlelés után palackoztuk. Citrusos jegyek mellett virágos, mézes illat és zamat jellemzi. A sav-cukor-alkohol arány tökéletes egyensúlyban tartja, harmonikussá teszi.
» Boraink beszerzése

RADÓ Merlot 2015

Pécsi Merlot 2015

Száraz vörösbor
A fajtát talán nem is kell nagyon bemutatni. Fő illat- és íz jegyei: Málna, szilva, sokszor szilvalekvár és feketeribizli. Nagy minőséget csak fahordós érleléssel lehet tőle elvárni. Nagy terméskorlátozás és koncentrált bor esetén fiatalon hallatlanul gyümölcsös, leginkább érett málna jellegét mutatta. Két-három évesen kezdenek ezek a borok teltebb, komolyabb íz jegyeket felvenni, a fa is ekkor mutatkozik meg bennük. Az újabb, gyümölcsös fázis már csak a palackos érlelést követően jelentkezik. A szokottnál is gyümölcsösebbre hangoltuk ezt a bort, majd 22 hónapig pihent ászokhordóban.
» Boraink beszerzése

Radó Pince

Cirfandli narancsbor 2016

Száraz fehérbor
A Pécsi borvidékről legjobb tudomásunk szerint elsőként jelentkezünk egy narancsborral és mindjárt Cirfandliból készítettük ezt a különlegességet. Ez a technológia visszanyúl a szőlő- és borkultúra őshazájába, a gyökerekhez. Ez nem más, mint héjon erjesztett és érlelt fehérbor. Aminek az a lényege, hogy az erjedés és érlelés során, a bogyóhéjból és a magokból kioldódó tanninok és egyéb antioxidánsok az érlelés ideje alatt frissen tartják a bort, megakadályozzák a túlzott oxidációt. Ez a bor 9 hónapot töltött együtt a szőlő héjával. Így kapott egy szép bársonyos tannin szerkezetet is és nyerte el citrusos, narancshéjra emlékeztető, fűszeres illatát. Pincészetünk egyik zászlós bora, elegáns, sorszámozott, 300 darab 5 dl-es palacban kerül forgalomba.
Várható megjelenés: 2018 április
» Boraink beszerzése

A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk
ÉRTEM