borok fehérbor vörösbor siller radó pince pécsi villányi BOR

Újdonságok

Gyakori tévhitek: édes bort adó szőlőfajták

Gyakori tévhitek: édes bort adó szőlőfajták

Vannak fajták, amik úgy szerepelnek a köztudatban, hogy boruk édes. A Merlot, a Zweigelt, a Tramini ésa muskotályok esnek áldozatul leggyakrabban a sztereotípiának. Pedig a fajtának nem sok köze van ahhoz, hogy édes vagy száraz bor készül belőle. 

Bővebben

Egy jó pécsi bor: a cirfandli

Egy jó pécsi bor: a cirfandli

Kóstoltam nemrég egy bort. Jó volt. Pécsi volt. Az utóbbi időben ez egyre gyakoribb, jó pécsi borokat iszogatok. Ráadásul ez most cirfandli.
Azt mondják róla, hogy nem ismerik az emberek. Meg ha ismerik is, csak édesben szeretik. Nem pontos ez így, ebben a formában. Mert én például a száraz cirfandlit kedvelem. De azt nagyon.

Bővebben