borok fehérbor vörösbor siller radó pince pécsi villányi BOR

Újdonságok

RADÓ Pince a Szegedi Borfesztiválon (a 30-as számú bódéban)

RADÓ Pince a Szegedi Borfesztiválon (a 30-as számú bódéban)

Május 18-tól, péntektől a Szegedi Borfesztiválon, a 30-as számú bódéban várjuk kedves vendégeinket!  Rozét és Irsait szinte bárhol tud kóstolni, de Pécsi Cirfandlit csak a Radó Pincénél!

Sőt! Két évjáratból három különböző Cirfandlit is megismerhet.
Egy friss 2017-es virág illatú száraz változatot, vagy egy 2016-os, túlérett, töppedt szőlőből készült desszert bort.

Bővebben

A RADÓ Pince a legeredményesebb termelő

A RADÓ Pince a legeredményesebb termelő

A Pécs Vidéke Hegyközség 2018. március 28-án rendezte meg – Gyümölcsoltó Boldogasszony napi – hagyományos borversenyét Pécsett, a Kalamáris Borbisztróban. A versenyre nevezett minták száma, az elmúlt évekhez és a hegyközség méretéhez képest kiemelkedően magas volt: 25 termelő 82 bormintával nevezett. Ebből fehérbor: 38 db, rozé és sillerbor: 13 db, vörösbor: 31 db. A RADÓ Pince 5 borral indult, amellyek 4 arany és 1 ezüstérmet szereztek.

Bővebben

Gyakori tévhitek: édes bort adó szőlőfajták

Gyakori tévhitek: édes bort adó szőlőfajták

Vannak fajták, amik úgy szerepelnek a köztudatban, hogy boruk édes. A Merlot, a Zweigelt, a Tramini ésa muskotályok esnek áldozatul leggyakrabban a sztereotípiának. Pedig a fajtának nem sok köze van ahhoz, hogy édes vagy száraz bor készül belőle. 

Bővebben

Egy jó pécsi bor: a cirfandli

Egy jó pécsi bor: a cirfandli

Kóstoltam nemrég egy bort. Jó volt. Pécsi volt. Az utóbbi időben ez egyre gyakoribb, jó pécsi borokat iszogatok. Ráadásul ez most cirfandli.
Azt mondják róla, hogy nem ismerik az emberek. Meg ha ismerik is, csak édesben szeretik. Nem pontos ez így, ebben a formában. Mert én például a száraz cirfandlit kedvelem. De azt nagyon.

Bővebben

A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk